Over Annemieke

Mijn verhaal

Wie is Annemieke Grashuis?

Samen met mijn man en onze twee zonen en dochter woon ik op een melkveebedrijf in Warffum. Mijn wieg stond op het Groningse platteland. Na het VWO wist ik niet goed wie ik was en wat mijn talenten waren en heb toen voor een algemene studie Bestuurskunde gekozen. Na mijn studie heb ik jaren gewerkt als beleidsmedewerker bij de overheid.

Verder

Mindere tijden

Rond mijn dertigste kreeg ik een burn-out. Ik ontdekte toen dat ik nauwelijks grenzen kon aangeven, niet goed om kon gaan met mijn emoties en gevoelens en hierdoor mede een angststoornis had ontwikkeld.

Ook ontdekte ik dat mijn baan niet is waar ik verder in wilde. Ik kon namelijk mijn sterke eigenschappen onvoldoende hierin kwijt en ik kreeg er geen plezier meer van.

Ik ben me gaan toeleggen op pastoraat en heb Psycho Pastorale Toerusting (PPP opleidingen) gedaan. Rond die tijd ging ik ook verhuizen naar Warffum vanwege mijn huwelijk. Ik werd eerst thuismoeder en hielp mijn man mee op het bedrijf.

Omdat ik herontdekte dat mijn hart echt bij God en mensen ligt, ben ik vanaf 2011 aan de slag gegaan als pastoraal medewerker in de kerkelijke gemeente. Met volle aandacht naar het (levens)verhaal van mensen luisteren, mensen bemoedigen, inspireren, troosten, liefhebben, verbinden met elkaar, met henzelf, de ander en God word ik namelijk heel blij en gelukkig. Omdat God dat in mij heeft gelegd. Bij God is er altijd hoop want Hij is nabij.

Tijdens de pastorale gesprekken ontdekte ik dat ik graag nog gerichter en concreter mensen zou willen begeleiden in hun weg naar emotionele heling. Daarbij vind ik het als persoon heel belangrijk om te ontdekken wat de kern van het probleem is, zodat er geen symptoombestrijding plaats vindt. Daarom heb ik de christencoach opleiding van TotalBalance gedaan. Ik ben werkzaam als pastorale coach en aangesloten bij het landelijke netwerk van TotalBalance christencoaches.

Waar ik voor sta

Mijn kernwaarden

Dankbaarheid

Ik ben gemaakt door Hem en zie het leven als een geschenk van de Schepper en ben Hem hiervoor dankbaar. Dankbaar voor grote dingen maar ook de ‘kleine’ dingen. Alles is genade!

Verbondenheid

Mijn relaties met de levende God en de ander zijn heel belangrijk voor mij. Dat je elkaar echt ontmoet van hart tot hart. In de werkelijke ontmoeting met de ander, ontmoet je ook jezelf.

Wijsheid

God is de schenker van Wijsheid. Wijsheid is het kennen van God en daar ook naar handelen. ‘Wijsheid begint met ontzag voor de Heer, inzicht is vertrouwdheid met de Heilige (Spreuken 9:10).